Mekaniska & elektroniska lås

Här hittar du information om våra produkter vi tillhandahåller för
både privat bruk, företag och bostadsrättsföreningar

Mekaniska lås

Elektromekaniska lås

Låssystem

Om godkända lås

Underhåll dina lås

Tips om lås & säkerhet

Mekaniska lås

Tillhållarlås

Nyckeln arbetar inne i låshuset och påverkar låsanordningen direkt. Du kan ha detta som antingen som extra lås eller huvudlås.
Som extra lås kan du komplettera dörrens befintliga lås, då uppnås ett mycket gott inbrottsskydd. För boende i lägenheter ger extralåsets unika nycklar en ökad trygghet då ingen annan kan ta sig in i lägenheten via t. ex huvudnyckeln.

Cylinderlås

Nyckeln eller vred vrides om och påverkar cylindern, som i sin tur påverkar låsmekanismen i låset.
Vi ser dem i allt från Entrédörrar i villor, bostäder, kontor och fastigheter.

ASSA d12 konsument

Rekommenderas till låsning av alla typer av dörrar inom privatbostad, föreningsliv, näringsverksamhet. 1200-serien är patentskyddad vilket ger ett skydd mot obehörig kopiering av nycklar. Inom cylinderserien är det möjligt kombinera två olika säkerhetsnivåer för att uppnå mest kostnadseffektiva säkerhetslösning.

ASSA Triton 5900

ASSA ABLOY rekommenderar produkten för kontor, industri, handel och offentlig miljö. Triton 5900 är en högsäkerhetscylinder på högsta mekaniska säkerhetsnivå. Triton 2900 är en systemcylinder som är avsedd för enklare utrymmen i Triton låssystem.

ASSA Neptun 4900

Utvecklad för att pASSA ABLOY till objekt inom bostadssektorn. I systemet finns möjlighet att kombinera högsäkerhetscylindrar, systemcylindrar och funktionscylindrar. Högsäkerhetscylindrar är borr- och dyrkskyddade och uppfyller försäkringsbolagens ställda krav. Alla cylindertyperna är designade för att uppfylla krav för PATENTERAD nyckelkontroll. För att projektera ett optimalt system sett ur ett både ekonomiskt och säkerhetsmässigt perspektiv kombineras högsäkerhetscylindrar med systemcylindrar inom ett och samma låssystem.

YALE DOORMAN

Digital låsning möjliggör för funktionalitet,, säkerhet och bekvämlighet som tidigare inte varit tillgänglig. Välj olika typer av kodbärare och vilka system som låset skall integrera med. ASSA ABLOY erbjuder möjlighet till digital låsning via det egna varumärket Yale.

Läs mer

Elektromekaniska lås

Elektromekaniska lås

Elektromekanisk låsning gör det möjligt att fjärrstyra eller programmera låsningen, är också en viktig komponent i samband med manövrering av dörrar, för rörelsehindrade.

Eltryckeslås

För snabb öppning, fjärrstyrd daglåsning där den mekaniska säkerheten inte ska gå förlorad.

Lämpar sig för lätta innerdörrar till tunga ytterdörrar, passar även bra i entreer och allmänna utrymmen i flerfamiljshus samt till daglåsning på kontor, industrier och inom handel. Kan användas i brandcellsgräns.

Motorlås
Ett lås med motorstyrd regel, låses endast när dörren är helt stängd. Låsets kolv styrs med en motor via en styrenhet vid både upplåsning och låsning.
Kan även manövreras mekaniskt med vred eller nyckel. Lämpar sig både för dag- och nattlåsning.
Elslutbleck

Elslutbleck är den produkt som används mes inom elektrisk låsning.
Lämpar sig för, ståldörrar och aluminiumdörrar, entredörrar i trapphus eller som daglåsning av ytterdörrar med stor trafik samt i utrymningsdörrar samt i dörrar med slagdörrsautomatik.

Dörrhållarmagneter
I många byggnadsstadgar krävs att branddörrar som skiljer brandceller alltid ska vara stängda. Dörrhållarmagneter ger en bekväm uppställning av dörrar och kan med fördel kombineras med dörrstängare och kopplas till brandlarm som utlöser magneterna

Låssystem

Vi hjälper dig att välja rätt låssystem

Det finns flera olika typer av låscylindrar och låssystem beroende på användarens säkerhets- och funktionskrav.

Mekaniska låssystem ASSA

Triton serien

ASSA ABLOY rekommenderar produkten för kontor, industri, handel och offentlig miljö. Triton 5900 är en högsäkerhetscylinder på högsta mekaniska säkerhetsnivå.

Neptun serien

Utvecklad för att passa till objekt inom bostadssektorn. I systemet finns möjlighet att kombinera högsäkerhetscylindrar, systemcylindrar och funktionscylindrar

Digtala låssystem ASSA ABLOY
ASSA ABLOY PULSE är en intelligent digital låslösning som är utformad för att vara ett säkert och framtidssäkrat alternativ för stora eller små fastigheter med många användare och hög omsättning av behörigheter.

CLIQ® är lämpligt för system där administratören har samtliga cylindrar på tillgängligt avstånd. För att spärra borttappade nycklar besöker administratören varje cylinder med en programmeringsnyckel. Ingår i ASSA e-cylinder sortiment.

Digtala låssystem ILOQ
iLOQ 5-serien är en flexibel och modifierbar låslösning som enkelt låter dig välja vilken ”nyckel” du vill använda; iLOQ S5 digital nyckel, iLOQ S50 mobiltelefonnyckel (iOS eller Android), en FOB eller en gruppkod. Och precis som i alla iLOQ lösningar, behövs varken batterier eller kablar.

Besök oss för rådgivning – ett låssystem kan vara ett komplicerat problem och kräver stora kunskaper inom området

Underhåll dina lås

Använd endast låsspray

Många faktorer påverkar dörrens öppning och stängning. Din dörr behöver regelbunden service och förebyggande underhåll för säker funktion. Låsenheten utsätts för påfrestningar. Det dröjer inte länge förrän dörren öppnats och stängts tiotusentals gånger.

Låsspray

Använd aldrig något annat än rekommenderat låsspray till dina lås. Använder du fel ”smörjmedel” kan det förstöra dina lås.

Kort om godkända lås

Rund dubbelcylinder 1212

Godkänt enligt SS 3522, klass 3.

Ingår i av försäkringsbolag godkänd låsenhet

Angreppsskyddad

Dyrk- och manipulationsskyddad

Stiftcylinder med 6 spärrelement

Kopieringskyddad mot kopiering av nycklar, nyckelämnen och cylindrar.

För in- och utomhusklimat